Kostnad för att äga en hamster – Priskalkylator

Kostnad för en hamster

Innehållsförteckning

Vad det kostar att äga en hamster

Hamstrar är populära som sällskapsdjur, inte minst för barnfamiljer, eftersom de inte kräver så mycket underhåll samtidigt som de är relativt billiga i drift. 

Det finns dock fortfarande vissa kostnader man inte kommer ifrån när man har en hamster som husdjur. Mycket av utgifterna är oftast engångskostnader såsom inköp av bur, inredning, vattenflaska och matskål. Sedan tillkommer regelbundna utgifter i form av bottenströ samt mat. Vi har gjort ett bäst i test där vi gott igenom prisbilden av olika typer av hamsterburar.

Du bör även köpa några leksaker och saker som hamstern kan tugga och gnaga på för att hålla din hamster stimulerad. Dessa kan också behövas bytas ut emellanåt.

Den största utgiften sker alltså i förberedelserna med att skapa ett bra hem för din hamster. De löpande kostnaderna är sedan relativt små.

Priskalkylatorn – Kostnad för en hamster

Att köpa en hamster är alltid ett stort ansvar och ett seriöst åtagande även om de i regel är ganska lättskötta. De kräver fortfarande omsorg och uppmärksamhet och du måste vara noga med att sköta hygienen och att se till att hamstern alltid har tillgång till pellets och färskt vatten.

Det är därför bra att vara medveten om kostnaderna innan samt vara väl pälst så att du vet vad du behöver införskaffa innan du köper ett nytt husdjur. Använd gärna vår priskalkylator för att räkna ut vad det kostar att köpa en hamster och alla dess tillbehör.

Detta hjälper dig att budgetera för ditt nya husdjur och ser till att du kan ge dem allt de behöver. Tack för att du överväger att ge ett hem åt en hamster!

Två kolumner
Vertikalt
Horisontellt
Hamster
Total kostnad för din hamster
Namn Totalt
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Pris för att köpa en hamster

Priset på en hamster kan variera beroende på vilken typ av hamster det rör sig om och var den köps. Några vanliga typer av hamstrar är guldhamstrar, dvärghamstrar och kinesiska hamstrar.

Vanligtvis kostar en hamster någonstans mellan 100-300 kronor. De är alltså inte särskilt dyra att köpa eller att försörja vilket är ett stort plus.

Viktigt att tänka på är dock att inte bara gå efter priset när du köper en hamster. Alla hamstersorter är olika med olika egenskaper och viljor. Det är därför väldigt viktigt att kolla upp vilken sort som passar in i just er livsstil och vad ni vill ha ut av ett husdjur innan ni gör ett köp.

Johan Larsson

Johan Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om NetPet

På NetPet älskar vi djur! Vi är din källa till information om allt som rör husdjur och djur. Från de bästa fakta till tips och köpguider – vi har allt du behöver. Med vårt omfattande intresse inom djurvärlden vill vi hjälpa till att göra det enkelt och roligt för alla att äga husdjur. Följ med på vår resa när vi utforskar allt från hundar och katter till exotiska husdjur och vilda djur!

Senaste artiklarna

Följ oss

Ragdoll

Ragdoll

Funderar du på att skaffa en ragdoll? Här får du reda på hur det är att leva med en ragdoll och vad som är bra att känna till innan du skaffar en!

Läs mer »